Microsoft määritteli vaatimukset Windows 8 -tableteille

Teemu Laitila
17. tammikuuta, 2012 18:46

Microsoft asettaa tulevien Windows 8 -tablettien laitteistolle tiukkoja vaatimuksia samaan tapaan kuin yhtiö kontrolloi nykyisiä Windows Phone -laitteiden ominaisuuksia.
Laitteistovaatimukset eivät ole erityinen yllätys, sillä käyttöjärjestelmän tiettyjen toimintojen toteuttaminen yhtenäisesti vaatii esimerkiksi ennustettavaa määrää näppäimiä tai tiettyä näytön vähimmäisresoluutiota. Ainakaan tässä vaiheessa Microsoft ei kuitenkaan ole paljastanut millaisia prosessoreita tulevissa ARM-pohjaisissa laitteissa käytetään. Todennäköistä kuitenkin on, että ainakin aluksi kaikki Windows 8 -tabletit perustuvat yhden valmistajan järjestelmäpiireihin.
Yksi vaadittavista näppämistä on Windows-näppäin, jonka avulla saadaan tablet-Windowsissa toteutettua työpöytäversion ctrl-alt-del-näppäinyhdistelmää vastaava toiminto. Tehtävienhallinta löytyy tabletissa Windows-näppäin + virtanäppäin -yhdistelmällä.
Windows- ja virtanäppäinten lisäksi laitteista pitää löytyä ruudun pyörityksen lukitusnäppäin sekä fyysiset näppäimet äänenvoimakkuuden säätöön.
Näytön osalta laitteiden pitää pystyä tunnistamaan vähintään viisi eri kosketuspistettä ja näytön resoluution on oltava vähintään 1366x768 pikseliä.
Laitteilta vaaditaan UEFI-järjestelmää, Wlan-yhteyttä, Bluetooth 4.0 -yhteyksiä ja vähintään 720p-resoluutiolla kuvaavaa kameraa ja yhtä USB 2.0 -porttia. Lisäksi laitteessa on oltava gyroskooppi, kiihtyvyyssensori ja magnetometri.
Tiukoilla vaatimuksilla Microsoft voi varmistaa, että käyttökokemusta ei pilata käyttämällä puutteellista laitteistoa, joka ei riitä perustoimintojen suorittamiseen. Ilmiö on osittain tuttu Android-puhelinten puolelta, jossa ero huippuluokan laitteiden ja halvimman hintaluokan välillä on huomattava.
Kysymyksiä, kokemuksia tai ideoita Windows 8:iin liittyen? Osallistu keskusteluun Windows 8 -keskustelualueillamme.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 tabletit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.