Pirate Bay luopuu kokonaan torrent-tiedostoista

Teemu Laitila
13. tammikuuta, 2012 17:34

Maailman suurin torrent-sivusto The Pirate Bay aikoo luopua kokonaan torrent-tiedostoista, uutisoi TorrentFreak. Erillisten tiedostojen sijaan tulevaisuudessa lataukset aloitetaan magneettilinkkien avulla.
Ajatus torrent-tiedostoiden jakelun lopettamisesta ei ole erityisen uusi, sillä siirtyminen hajautetumpaan latausjärjestelmään alkoi jo vuonna 2009, kun The Pirate Bay luopui omasta tracker-palvelimesta ja pääasiallisiksi latausverkoiksi otettiin hajautetut tekniikat DHT ja PEX.
Tästä päivästä lähtien käyttäjiä aletaan totuttaa magneettilinkkeihin, jotka otettiin käyttöön oletusarvoisena latausmenetelmänä. Torrent-tiedoston saa halutessaan ladattua edelleen, mutta TorrentFreakin mukaan niistäkin on tarkoitus luopua kokonaan kuukauden sisään.
Magneettilinkkien etuna perinteisiin torrent-tiedostoihin on niiden vähäisempi kaistankulutus, mikä The Pirate Bayn kaltaisen ison sivuston tapauksessa voi tarkoittaa merkittäviä säästöjä.
Käyttäjän kannalta muutos on lähes näkymätön, sillä suuri osa torrent-ohjelmista on jo pitkään tukenut magneettilinkkien käyttöä. Ainut näkyvä ero saattaa olla latausten hitaampi käynnistyminen, sillä varsinainen torrent-tiedosto ladataan edelleen verkosta.

Lue myös nämä
Tägit
BitTorrent The Pirate Bay
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.