Elisa supisti TPB-estoa kohua herättäneiden sivustojen osalta

Manu Pitkänen
11. tammikuuta, 2012 18:28

Elisa on päivittänyt tänään 9. tammikuuta julkaistua tiedotetta, jossa se luetteli The Pirate Bay -eston piiriin kuuluvat domain-nimet.
Elisa esti toissa päivänä asiakkailtaansa pääsyn The Pirate Bay -verkkosivustolle Helsingin käräjäoikeuden aiemmin antaman päätöksen mukaisesti. Eston piiriin kuuluvat domain-nimet määritteli Helsingin ulosottovirasto TTVK:n antaman listan perusteella. Mukaan oli lipsahtanut The Pirate Bay -palveluun liittyvien domain-nimien lisäksi osoite, joka ei suoranaisesti liity tapaukseen.
Asiaan kuulumattoman osoitte, jota vaadittiin estettäväksi, oli www.piraattilahti.fi. Sivu ohjasi suomalaisten sähköisiä oikeuksia puolustavan EFFI-järjestön sivuille (sivu sisälsi aiemmin palvelun, jonka avulla Elisan TPB-esto voidaan kiertää).
Esto on sivuston osalta nyt purettu. Elisa ei tarkentanut syytä tähän, mutta ulosottoviranomainen oli lisännyt ne listalleen todennäköisesti epähuomiossa.
Nettipoliisi Fobba kritisoi tänään sitä, että yhdistyksellä on liian paljon vaikutusvaltaa estotoimien toimeenpanossa.

Mielestäni on melko ongelmallista, että yhdistys määrittää tarkemmin estetyt sivustot ja vastaa niiden päivittämisestä ajan tasalle
Marko "Fobba" Forss


Päivitys. Virheellinen huomio, että piraatti.fi olisi ollut estolistalla, poistettu.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa The Pirate Bay sensuuri nettisensuuri elisagate
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.