Anon_Finland kiistää olevansa pommiuhkauksen takana

Teemu Laitila
11. tammikuuta, 2012 10:00

Anon_Finland-nimimerkillä Twitterissä esiintyvä ryhmä kiistää lähettäneensä Tekijänoikeuden tiedotus ja valvontakeskus TTVK:n pommiuhkauksen, josta järjestö teki myös tutkintapyynnön poliisille.
TTVK:n mukaan viestissä kerrottiin yksityiskohtaisia suunnitelmia pommi-iskusta, joka tapahtuisi järjestön tiloissa tämän viikon aikana.
Viesti lähetettiin Anonymoys-ryhmän nimissä, mikä ohjasi epäilykset koskemaan TTVK:n ja IFPI:n palvelunestohyökkäyksiä organisoinutta Anon_Finland-ryhmää. Twitter-viestissään Anon_Finland kiistää pommiuhkauksen. Viesti on osoitettu myös Yle Uutisille, jonka Anon_Finland haluaa uutisoivan ryhmän kommentista.
TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen on tuominnut uhkailut. Kotilainen kertoi Ylelle eilen, että uhkaan suhtaudutaan vakavasti.
Myös musiikkituottajia edustavan IFPI:n edustaja Lauri Rechardt pitää pommiuhkailuja käsittämättöminä. "Jokainen voi tehdä oma johtopäätöksensä hakkeriryhmästä, joka väittää toimivansa sananvapauden puolesta, mutta ryhtyy tämänkaltaisiin toimenpiteisiin", kommentoi Rechardt.
Edit: Korjattu kyseessä oleva Twitter-tunnus oikeaksi, kiitos huomautuksesta kommentoijille.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi The Pirate Bay elisagate AnonFinland
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.