TTVK vainoaa jo yhden albumin jakajia

Manu Pitkänen
10. tammikuuta, 2012 14:04

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) mukaan se järjesti viime vuoden lokakuussa ison iskun piraatteja vastaan, minkä tähtäimessä oli vain ja ainoastaan suomalaisen Chisun uusimman levyn jakajat.
Ratsian kohteeksi joutuivat Chisun lokakuun alussa julkaistun Kun valaistun -albumia jakaneet henkilöt. TTVK onnistui käräyttämään 67 henkilöä, joista 28 käytti Elisan laajakaistayhteyttä. Kyse on ensimmäisestä näin laajasta ja tarkasti rajatusta iskusta verkkopiraatteja vastaan Suomessa.
Helsingin käräjäoikeus myönsi viime viikolla luvan selvittää liittymien haltijoiden henkilöllisyys. Elisa esti eilen kaikkien asiakkaiden pääsyn The Pirate Bay -palveluun käräjäoikeuden päätöksen mukaisesti.
Aiemmin viime vuonna TTVK suoritti vastaavanlaisen yhteen äänitteeseen kohdistuvan ratsian, mutta tuolloin kyse oli vain yhdestä piraatista. Tekijänoikeusjärjestön tavoitteena on todennäköisesti pelotella suomalaisia tiedostonjakajia osoittamalla, että jo yhdenkin albumin jakamisesta aiotaan rangaista.

Lue myös nämä
Tägit
The Pirate Bay
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.