HP paljasti mystisen Spectre-nimisen Ultrabookinsa

Teemu Laitila
10. tammikuuta, 2012 16:50

HP on CES-messuilla paljastanut tarkempia tietoja yhtiön aiemmin vihjailemasta uudesta premium-luokan Ultrabookista.
Envy-sarjaan kuuluva Spectre-niminen laite on näppäimistön ympäristöä lukuun ottamatta päällystetty Gorilla Glass -pinnalla ja sisuskalutkaan eivät jätä paljon toivomisen varaa. Julkaisua pohjustettiin viime viikolla mystisen tummalla ja lasipinnoista vihjailevalla videolla, joka ei juuri paljastanut yksityiskohtia.
HP:n mukaan laitteeseen on erittäin ohuiden reunusten ansiosta mahdutettu täysikokoinen 14 tuuman näyttö perinteisen 13 tuumaisen kotelon sisään. Laitteen näyttö toimii 1600x900 pikselin resoluutiolla ja HP:n mukaan värintoisto ja katselukulmat ovat perinteisiä kannettavia paremmalla tasolla, mikä viittaa ilmeisesti IPS-paneeliin näyttötekniikkana.
Laite on vain 20 mm paksuinen ja painoa on "alle 1,8 kg". Muiden Ultrabookien tapaan sisuksista löytyy Intelin toisen sukupolven Core-prosessori, enimmillään 256 gigatavun SSD-asema sekä Intelin Rapid Start -tekniikka käynnistymistä vauhdittamaan.
Ohjaus tapahtuu HP:n ImagePad-ohjaimella ja laitteen etupuolella on HD-tason nettikamera esimerkiksi Skype-puheluita varten. Premium-luokkaan pyrkivästä laitteesta löytyy läjä portteja kuten Gigabitin langallinen Ethernet, USB 3.0, HDMI sekä myös Mini DisplayPort -liitäntä.
Lisäksi HP tarjoaa ostajille laajennetun takuun, joka puitteissa vikaantuneet osat luvataan vaihtaa seuraavan päivän aikana.
Premium-imago ei tule halvaksi, sillä HP:n ENVY 14 Spectren hinnaksi julkaisun yhteydessä kerrotaan 1400 dollaria. Laite tulee myyntiin Amerikan markkinoille jo helmikuun alussa ja Euroopan julkaisu tapahtuu maaliskuussa.

Lue myös nämä
Tägit
Hewlett-Packard HP HP Envy 14 Spectre
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.