Kopiosuojauksen puute ei estänyt koomikon keikkatallenteen miljoonamyyntiä

Teemu Laitila
23. joulukuuta, 2011 17:02

Koomikko Louis CK on tienannut jo miljoonan esiintymistallenteensa myynnistä. Louis CK päätti äskettäin kokeilla uutta myyntikanavaa ja laittoi videon myyntiin suoraan kotisivuilleen ilman kopiosuojauksia ja vain viiden dollarin hintaan.
Viisi dollaria maksettiin suoraan artistin PayPal-tilille eikä keikkatallenteen hinnasta näin ollen mennyt osuuksia erilaisille välikäsille. Vaikka video luonnollisesti päätyi myös piraattisivustojen valikoimaan, moni halusi kannatuksen vuoksi maksaa videosta, jonka käyttöä ei ole rajoitettu ja jonka tuotto menee kokonaisuudessaan artistille ilman ison organisaation välikäsiä.
Nyt Louis CK kertoo, että vajaassa parissa viikossa video on tuottanut jo runsaat miljoona dollaria, josta todisteena on ruutukaappaus miehen PayPal-tililtä. Hämmentynyt koomikko kertoo, että äkillisesti tilille ilmestynyt miljoona käytetään nettisivujen ylläpitoon, isoon joulubonukseen kaikille tekemisessä mukana olleille sekä hyväntekeväisyyteen.
Kaikkien kulujen ja hyväntekeväisyyden jälkeenkin miehelle jää vielä runsaat 200 000 dollaria, joka kuluu vuokran maksuun ja henkilökohtaisiin harrastuksiin.
Vastaava rahamäärä tuskin olisi ollut mahdollinen, jos esitys olisi julkaistu DVD:llä tai Blu-ray-levyllä ja myyty digitaalisesti esimerkiksi iTunesin kautta. Myös muut tunnetut artistit kuten Radiohead ja Pearl Jam ovat aiemmin toteuttaneet onnistuneita kampanjoita, jossa sisältöä myytiin suoraan käyttäjille netin kautta.

Lue myös nämä
Tägit
DRM Louis CK
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.