Safari-käyttäjä Windowsissa? Näin koneesi saadaan kaatumaan

Teemu Laitila
22. joulukuuta, 2011 16:33

Safari-selainta 64-bittisessä Windows 7 -järjestelmässä käyttävien kannattaa olla varuillaan ja jopa mahdollisesti siirtyä ainakin väliaikaisesti toiseen selaimeen, sillä tuore bugi tarjoaa helpon keinon kaataa koko käyttöjärjestelmä.
Nykyisten tietojen mukaan bugi ilmenee vain 64-bittisen Windows 7:n ja Safarin yhdistelmällä. Windows 7 saadaan näyttämään sinistä ruutua yksinkertaisesti tarjoamalla Safarille liian pitkä iframe-tagin korkeusmäärite. Jos korkeudeksi määritetään esimerkiksi height='875678456' tai muu vastaava arvo, 64-bittinen Windows 7 saadaan kaatumaan.
Ongelmaa ei voi laittaa pelkästään Safarin bugin piikkiin, vaan myös Windows kaipaisi pikaista korjausta. Koska sovellukset ajetaan yleensä omissa "hiekkalaatikoissaan" juuri vastaavan tyyppisten tilanteiden estämiseksi, on ilmeistä, että myös Windowsin turvajärjestelmä vuotaa pahasti.
Bugiin ei tällä hetkellä ole tarjolla korjausta, mutta sen voi luonnollisesti kiertää käyttämällä jotain muuta selainta. Microsoftin mukaan ongelma on tiedossa ja se pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 7 Apple Safari
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.