Google ja Apple testaavat päälle puettavaa tekniikkaa

Teemu Laitila
19. joulukuuta, 2011 18:45

Applella ja Googlella uskotaan päälle puettavan tekniikan potentiaaliin. New York Times raportoi omiin lähteisiinsä perustuen, että molemmat yhtiöt ovat jo pidempään kehitelleet älypuhelimen toimintaa laajentavia päälle puettavia lisälaitteita salaisissa laboratorioissaan.
NYT:n mukaan yhtiöiden visioissa on useammista osista koostuva järjestelmä, jonka keskipisteenä olisi älypuhelin. Suurimman osan vuorokaudesta käyttäjän välittömässä läheisyydessä oleva puhelin tarjoaisi ruumiiseen tai vaatetukseen kiinnitettäville lisälaitteille yhteyden ulkomaailmaan.
Googlen kerrotaan palkanneen kehitysyksiköihinsä entisiä Nokian tuotekehittäjiä, Applen vanhoja työntekijöitä sekä pienikokoisten tietokoneiden kehittämiseen suuntautuneita parhaita opiskelijoita tekniikkayliopistoista.
Applen kerrotaan jo rakentaneen muutamia laitteita prototyyppitasolle asti, mutta konseptilaitteiden kehitys ja testaus on vain hyvin pienen työntekijäjoukon vastuulla. Yksi suunnitelmissa liikkunut laite on ranteen ympärille taittuva kaareva iPod-soitin, jonka ohjaus voisi tapahtua Applen puheohjauksen Sirin avulla. Nykyään Applen iPod Nano -soittimen voi jo kiinnitttää ranteeseen kolmannen osapuolen valmistamien rannehihnojen avulla (uutiskuvassa Lunatik TikTok)
Puettavan tietotekniikan kehityksen perimmäisenä tavoitteena on kehittää niin kutsuttuja lisätyn todellisuuden (Augmented Reality) palveluita, joissa fyysiseen todellisuuteen saadaan lisää ominaisuuksia esimerkiksi näytön sisältävien lasien avulla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.