Majaileeko Ranskan presidentinlinnassa piraatteja?

Teemu Laitila
16. joulukuuta, 2011 15:27

Ranskan presidentinlinnassa harrastetaan piratismia, ainakin jos on uskominen Youhavedownloaded.com-sivuston torrent-palveluista keräämiä tietoja.
Ranskalainen blogi testasi presidentinlinnan IP-osoitteet ja tulosten perusteella joku linnan asukeista oli lataillut laittomasti musiikkia ja elokuvia.
Sivusto listaa ainakin The Tower Heist, Change-Up ja Arthur Christmas -elokuvat, jotka on ladattu presidentinlinnalle varatusta IP-osoitteista. Lisäksi joku presidentinlinnassa pitää Beach Boysista (ja hyvästä äänenlaadusta), sillä bändin Greatest Hits -albumin FLAC-versio ilmestyy myös listalle.
Ranskan presidentti Nicholas Sarkozy tunnetaan tekijänoikeuden äänekkäänä puolestapuhujana. Lisäksi Ranskassa on voimasa yksi koko Euroopan tiukimpia tekijänoikeuslakeja, jonka perusteella piratismisyytetyltä voidaan katkaista nettiyhteys kolmannen tekijänoikeusloukkauksen kohdalla.
Vaikka Youhavedownloaded.comin tiedot antavat aihetta mielenkiintoisille keskusteluille ja spekulaatioille, niiden perusteella ei vielä voi tuomita ketään. Esimerkiksi vaihtuvat dynaamiset IP-osoitteet saattavat näytää omalle kohdalle myös jonkun muun lataamaa sisältöä. Ranskalaisblogin tietojen perusteella presidentinlinnan IP-osoitteet olisivat kuitenkin kiinteästi asetettuja.
Lisäksi IP-osoite yksilöi pelkästään tietokoneen, eikä ota kantaa varsinaiseen käyttäjään, vaikka oikeudessa pelkkä IP-osoite on aiemmin katsottu riittäväksi todisteeksi tuomitsemiseen.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi Ranska
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.