Ylen rahoitus ratkeamassa Yle-verolla

Teemu Laitila
15. joulukuuta, 2011 10:20

Yleisradion rahoitus hoidetaan todennäköisesti erillisellä Yle-verolla vuoden 2013 alusta alkaen, kertoo Yle sekä Helsingin Sanomat. Eduskuntaryhmien puheenjohtajien keskuudessa korvamerkittyyn veroon perustuva malli on saanut vankimman kannatuksen.
Veron suuruus määräytyisi ansio- ja pääomatulojen perusteella ja suuruus olisi 50 - 140 euroa. Yksin asuvien kannalta veromalli tulisi runsaan satasen nykyistä halvemmaksi, kun taas kahden työssäkäyvän aikuisen perheelle olisi tiedossa noin kolmenkympin korotus. Täysin tuloton ei maksaisi veroa.
Helsingin Sanomien mukaan veroon sisällytettävästä progressiivisuudesta on oltu eri mieltä, kun esimerkiksi perussuomalaiset vaativat maksua, joka rasittaisi voimakkaammin suurituloisia.
Ylen pitkään auki ollut tuleva rahoitusmalli on tarkoitus lyödä lukkoon vielä tämän päivän aikana, kun eduskuntaryhmät käsittelevät asiaa kokouksissaan. Lakivalmistelu voitaisiin aloittaa keväällä.
Nykyisenkaltainen tv-maksu olisi siis voimassa vielä ensi vuoden. Maksun suuruudeksi on päätetty 252 euroa kotitaloutta kohti.

Lue myös nämä
Tägit
YLE
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.