Luovan alan työntekijät murheissaan hyvitysmaksun laajentumisen peruutuksesta

Manu Pitkänen
15. joulukuuta, 2011 19:53

Luovan alan työntekijöitä ja yrittäjiä edustava Lyhty ry on puheenjohtaja Ahti Vänttisen ja projektinjohtaja Lauri Kairan suilla valitellut hallituksen päätöstä torpata aikeet laajentaa hyvitysmaksua tietokoneisiin ja älypuhelimiin.
Teknologiateollisuudelta päätös saa varauksettoman tuen ja se kiittelee hallitusta digitaalisten markkinoiden taka-askeleiden torjumisesta. Järjestö kiittelee hallitusta myös päätöksestä uudistaa perin pohjin hyvitysmaksujärjestelmä, joka on jäänne analogiselta ajalta. Tilalle Teknologiateollisuus ehdottaa lisensointiin perustuvaa mallia, joka hyödyttäisi valmistajia, kuluttajia ja luovalla alalla työskenteleviä.
Lyhdyn mielestä hyvitysmaksua olisi pitänyt laajentaa suuremmasta uudistushankkeesta huolimatta, minkä tulokset on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2013 alussa. Järjestö moittii myös sitä, että vain kuusi prosenttia kopiointivälineistä on maksun piirissä.
Hienoinen korotus maksuun kuitenkin tuli, mitä Lyhty luonnollisesti piti hyvänä. Myös luova ala tukee järjestelmän kokonaisvaltaista uudistamista.

Lue myös nämä
Tägit
hyvitysmaksu Lyhty Teknologiateollisuus ry
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.