Nettisivusto säikyttelee torrent-lataajia

Teemu Laitila
12. joulukuuta, 2011 10:42

Äskettäin pystytetty nettisivusto säikyttelee käyttäjiä listaamalla käyttäjän IP-osoitteesta ladattuja torrent-tiedostoja. Youhavedownloaded.com -sivuston listat perustuvat netin avointen torrent-sivustojen latauksien seurantaan.
Sivustolla kerrotaan, että hakurobotti rekisteröi noin 4 - 6 prosenttia kaikista maailman torrent-latauksista. Koska suuri osa latauksista tapahtuu yksityisten tai osittain yksityisten sivustojen kautta, sivuston perustajat arvioivat robotin rekisteröivän noin 20 prosenttia kaikista julkisista torrent-latauksista.
Huolimatta vakavalta kuullottavista varoitusteksteistä, sivuston tekijöiden mukaan syynä perustamiseen oli lähinnä konseptin toimivuuden todistaminen. Sivustolla kerrotaan, että hakurobotin keräämä tietokanta voidaan luovuttaa tutkimuskäyttöön, mutta ilman käyttäjien henkilökohtaisia tietoja.
Sivuston keräämistä tiedoista paljastuu mielenkiintoisia tilastoja, joiden perusteella Kiina on torrent-lataajien kärjessä, toisena ovat Yhdysvallat ja kolmantena hieman yllättäen Espanja.
Vaikka youhavedownloaded.com onkin toteutettu lähinnä vitsinä käyttäjien säikyttelyyn, kannattaa muistaa, että käyttäjän seuraaminen Internetissä on kohtalaisen helppoa missä tahansa tarkoituksessa.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi BitTorrent yksityisyys
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.