Uusittu YLE Areena avautui testattavaksi

Teemu Laitila
7. joulukuuta, 2011 16:07

YLE on pitkin syksyä vihjaillut suositun Areena-sivustonsa uudistuksesta. Nyt projekti on viimein edennyt beta-testaukseen saakka ja YLE kutsuu käyttäjät testaamaan uudistunutta palvelua ja antamaan palautetta ennen virallista julkaisua.
Areenan uusittu käyttöliittymä on saanut yleisilmeeltään vaaleamman värityksen ja ohjelmien löytämistä on helpotettu uudella valikkorakenteella, josta sisältöä voi etsiä aihepiirin mukaan. Radio- ja tv-ohjelmille on selkeät omat puolensa, mutta yläreunan hakuvalikosta voi ennustavan tekstinsyötön avulla etsiä sekä kuvaa että ääntä. Menneitä Areenassa tarjolla olevia tv-ohjelmia voi selata kanavittain.
Myös tulevat Areenan kautta esitettävät suorat lähetykset kuten tv-uutiset on listattu näppärästi etusivun ison ohjelmakarusellin alle.
Vaikka ulkonäön päivitys on mukava lisä, uudistuksen tärkein anti on itse soittimen toiminnan parantaminen. Pikaisella testauksella Areenan ohjelmia pystyy kelaamaan kohtalaisen sujuvasti, mikä aiemmin toimi vaihtelevalla menestyksellä. Lisäksi uusi soitin osaa puskuroida videota valmiiksi, jolloin ruuhkahuipunkin aikana videon pitäisi pyöriä pätkimättä, kunhan jaksaa vähän odottaa.
YLE:n mukaan myös Areenan kuvanlaatua on parannettu, mutta tarkempia tietoja ei ole tarjolla.
Kokeile uudistuneen Areena beta-versiota täällä ja jos kohtaat ongelmia, ilmoita niistä Areenan:n palautekaavakkeen kautta!

Lue myös nämä
Tägit
YLE Areena
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.