DC-hubien ylläpitäjät tuomittiin satojen tuhansien korvauksiin

Teemu Laitila
7. joulukuuta, 2011 15:28

Tietokone-lehti kertoo verkkosivuillaan, että Espoon käräjäoikeus on tänään tuominnut kaksi piratismista syytettyä maksamaan satojen tuhansien vahingonkorvaukset oikeudenomistajille.
Lisäksi toinen syytetyistä tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä tekijänoikeusrikoksesta päiväsakkoihin ja toinen sai neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.
Tietokoneen mukaan toisessa tapauksessa musiikkituottajia edustava IFPI Finland ry vaati syytetyltä yhteensä jopa 3,3 miljoonan euron korvauksia perustuen järjestön omaan arvioon jaettujen musiikkikappaleiden määrästä ja arvosta. Toisen jutun syytetyltä vaadittiin lähes yhtä suuria 2,9 miljoonan korvauksia.
Tuomari ei kuitenkaan hyväksynyt oikeudenhaltijan laskelmien pohjana olleita hinta-arvioita ja latausmääriä, mutta silti ensimmäisessä tapauksessa syytetty määrättiin maksamaan 290 000 euron korvaukset ja jälkimmäisessä tapauksessa korvaussumma määrättiin 200 000 euroon.
Tietokone kertoo, että toinen syytetyistä oli ylläpitänyt WineCellar Adrenaline -nimistä Direct Connect -hubia ja toinen (FIN) BAWD Rinkeli -nimistä hubia.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi Direct Connect
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.