Bannit Electronic Artsin foorumeille vieneet monelta myös pelit

Teemu Laitila
5. joulukuuta, 2011 21:11

PC-pelaamiseen keskittyvä verkkosivusto RockPaperShotgun kertoo keräämistään useista tapauksista, joissa Electronic Artsin foorumeille saatu banni on johtanut Origin-tilin jopa lopulliseen sulkemiseen ja sitä kautta myös ostettujen pelien menetykseen.
Sen lisäksi, että varomaton viesti EA:n foorumeilla on johtanut pelien väliaikaiseen menetykseen, useat käyttäjät ovat raportoineen RockPaperShotgunille banniensa muuttuneen pysyviksi. Pysyvä käyttäjätilin poistaminen ja laillisesti hankittujen pelien menettäminen ei kuullosta kohtuulliselta rangaistukselta, varsinkin kun osa bannin saaneista käyttäjistä kertoo kyseessä olleen täydellisen väärinkäsityksen.
Nykyisenkaltaiset verkkotunnistautumista vaativat DRM-tekniikat tuotiin PC-peleihin siksi, että niiden avulla haluttiin estää pelien laitonta käyttöä eli piratismia. EA:n käytäntö, jossa foorumibanni johtaa myös pelikieltoon on taas omiaan ajamaan käyttäjiä laittomista lähteistä hankitun pelin pariin, jota voi pelata edes yksinpelinä riippumatta siitä onko käyttäytynyt huonosti EA:n foorumilla.
RockPaperShotgun antaa hyvän vinkin Originin käyttäjille. Ei kannata osallistua keskusteluun EA:n foorumilla, sillä samalla voi menettää oikeudet ostamiinsa peleihin.
Edit: RockPaperShotgun on tuloksetta pyrkinyt saamaan EA:lta kommenttia asiaan.

Lue myös nämä
Tägit
DRM piratismi Origin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.