Samsung julkisti uuden tehopiirin tableteile

Teemu Laitila
30. marraskuuta, 2011 14:15

Samsung on julkaissut uuden Exynos-piirin älypuhelimille ja tableteille. Exynos 5250 perustuu ARM:n uusimpaan Cortex-A15-arkkitehtuuriin ja näytönohjain tarjoaa graafista tehoa 3D-sisältöihin ja pelikäyttöön.
Exynos 5250 on seuraaja Samsungin nykyiselle esimerkiksi Galaxy S II -mallista löytyvälle Exynos 4210 -mallille.
Toisin kuin esimerkiksi Nvidia, Samsung ei ole lähtenyt kasvattamaan suorituskykyä ydinten määrää lisäämällä. Exynos 5250 sisältää kaksi 2,0 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvaa ydintä, jotka Samsungin mukaan tarjoavat tuplasti suorituskykyä Cortex-A9-ytimiin verrattuna.
Prosessori valmistetaan Samsungin omalla 32 nm HKMG -prosessilla, jonka yhtiö on aiemmin luvannut vähentävän tehonkulutusta jopa 30 prosentilla edellisessä sukupolvessa käytettyyn prosessiin verrattuna.

Raskaan laskentatehon lisäksi uusi Exynos-versio kasvattaa graafista suorituskykyä nelinkertaiselle tasolle nykyiseen verrattuna. Näytönohjaimen huhutaan olevan ARM:n suunnittelema Mali-T604 tai T-658. GPU tukee stereoskooppista 3D-kuvaa ja lisäksi jopa 2560x1600 tasolle yltäviä resoluutioita.
Samsungin mukaan Exynos 5250 ilmestyy ensimmäisenä high-end-tabletteihin ja massatuotannon on tarkoitus alkaa jo ensi vuoden toisella neljänneksellä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Exynos
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.