Hyvitysmaksu ei ole laajentumassa muistitikkuihin tai tabletteihin

Manu Pitkänen
30. marraskuuta, 2011 12:17

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen (vas.) erityisavustaja Jussi Saramon mukaan viime aikoina polemiikkia aiheuttanut hyvitysmaksu ei ole laajentumassa tietokoneiden tai älypuhelinten lisäksi muihin laitetyyppeihin.
Näin ollen esimerkiksi muistitikut ja tabletit ovat vastaisuudessakin maksun ulkopuolella. Älypuhelimista kerättävä hyvitysmaksu perustuu kiinteän tallennustilan määrään. Hyvitysmaksun suuruus on 1,5-4 euroa per älypuhelin niin, että suurin maksu tulee vähintään 20 gigatavun muistilla varustettuihin puhelimiin.
Tietokoneissa hintahaitari on leveämpi, 4-15 euroa. Suurimman maksun joutuu maksamaan tietokoneista, joissa on suurempi kuin yhden teratavun kiintolevy. Ulkoisista SSD-asemista tullaan myös tulevaisuudessa perimään maksua, mikäli lausuntokierroksella oleva ehdotus menee läpi.
Saramon mukaan laajentaminen on kuitenkin vain väliaikainen ratkaisu, sillä Arhinmäen tarkoituksena on laittaa koko järjestelmä täydelliseen remonttiin. Se miten maksu uudistuu, ei ole vielä Arhinmäenkään tiedossa. Yksi ehdotettu malli on, että hyvitysmaksu tuloutettaisiin viestintärahaston kautta.

Lue myös nämä
Tägit
tietokone älypuhelin SSD hyvitysmaksu kannettavat tietokoneet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.