Huhu: Microsoft luovuttaa Applelle taistelussa bineskäyttäjien sydämistä

Teemu Laitila
30. marraskuuta, 2011 16:51

Microsoftin huhutaan olevan valmistelemassa yritysmaailman standardiksi muodostuneen Office-paketin julkaisua myös Applen iPad-laitteille. Monista käyttöjärjestelmän ja laitteiston rajoituksista huolimatta iPad on saanut vahvan jalansijan myös bisneskäyttäjien keskuudessa.
Applen iPad on tähän asti ollut käytännössä ainut suurta suosiota nauttinut tablet-laite, minkä kannalta Officen julkaisulle olisi perusteita ainakin bisnesmielessä. Business Insiderin mukaan myymällä Officea myös iPad-käyttäjille Microsoft saisi edes jotain tuloja yhä yleistyvistä Apple-tableteista. Lisäksi Office on ollut yksi Microsoftin tärkeimpiä tulonlähteitä viime vuosina Windows-myynnin ollessa laskussa.
Toisaalta helpottamalla yrityskäyttäjien elämää Microsoft saattaa sahata omaa oksaansa ennen tablet-käyttöön suunnatun seuraavan Windows-version julkaisua. iPadille tarjottu toimisto-ohjelmapaketti poistaa taas yhden syyn Microsoftin käyttöjärjestelmän hankintaan.
Toisaalta Business Insider huomauttaa, että Microsoftilla on kädet täynnä työtä uusimman Office 15 -version suunnittelun kanssa. Uusi Office on pakko optimoida myös Windows 8 -järjestelmässä käytetylle Metro-käyttöliittymälle tai muuten Office uhkaa jäädä yhä pienempään rooliin pelkkänä pöytäkoneiden toimistosovelluksena.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Microsoft Office Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.