Valve: piratismi johtuu palveluiden heikkoudesta

Teemu Laitila
29. marraskuuta, 2011 14:17

Valven mukaan piratismi ei juuri aiheuta ongelmia yhtiön Steam-pelipalvelulle. Valven toimitusjohtaja Gabe Newell haluaakin haastaa perinteisen näkemyksen, jonka mukaan suurin syy laittomaan lataamiseen on halvempi hinta.
Newellin mukaan ongelma on yksinkertaisesti piraattisivustojen asiakkaalle tarjoama parempi palvelu.
"Jos piraatti tarjoaa tuotteen 24/7 mihin päin maailmaa tahansa ja se on hankittavissa näppärästi kotikoneella kun samaan aikaan laillinen myyjä kertoo, että tuote on lukittu aluekoodilla, saapuu juuri sinun maahasi kolme kuukautta USA:n julkaisun jälkeen ja se on saatavilla vain kivijalkamyymälässä vierailemalla, niin silloin piraatti tarjoaa parempaa palvelua", Newell toteaa.
Vaikka Valven oma Steam-palvelu on itsessään myös rajoitettu, yhtiö pyrkii voittamaan piraatit palvelun laadussa. Esimerkiksi hankalaksi koetuilla Venäjän markkinoilla Valve on Newellin mukaan tehnyt sen missä muut ovat epäonnistuneet.
"Ennen Venäjän markkinoille pyrkimistä meille kerrottiin, että se on ajantuhlausta, sillä kaikki kuitenkin hankkivat tuotteemme laittomin keinoin. Tällä hetkellä Venäjästä on kasvamassa meille Euroopan mantereen ison markkina-alue", paljastaa Newell.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi Steam Valve
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.