Microsoft kehittää Kinect 2 -ohjainta

Manu Pitkänen
29. marraskuuta, 2011 10:25

Eurogamer-sivuston lähteiden mukaan Microsoft kehittää toisen sukupolven Kinect-ohjainta. Sen on sanottu olevan niin tarkka, että sitä voidaan käyttää jopa huulilta lukemiseen.
Ohjain paketoidaan yhteen tulevien Xbox-pelikonsoleiden kanssa. Kinect on ollut jymymenestys niin pelaajien kuin hakkereidenkin keskuudessa. Tästä syystä Microsoft on alkanut tarjota kehitystyökaluja harrastajille sekä yrityksille. Ohjelmistoyhtiö on tuomassa ohjaimensa myös PC:lle.
Verkkosivuston mukaan nykyisen Kinectin suurimpana rajoittavana tekijänä on ollut USB 2.0 -liitäntä, joka on estänyt suurien tietomäärien liikuttelun ohjaimen ja konsolin välillä. Liitännästä pyritään eroon ja Kinect 2:ssa tullaan todennäköisesti käyttämään USB 3.0:aa, joka mahdollistaa suuremman kennon käytön liiketunnistimessa. Tästä vuorostaan seuraa parempi tarkkuus, joka yltää jopa huulilta lukuun ja kasvojen suunnan määrittämiseen.
Kinectistä löytyy myös äänentunnistus, jota on ehostettu ohjaimen seuraavassa versiossa. Kinect 2:n on sanottu pystyvän myös tunnistamaan pelaajan tunteet.

Lue myös nämä
Tägit
Xbox 360 Microsoft Kinect Xbox One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.