Apple keskittää näyttöhankintojaan Samsungin kilpailijalle

Teemu Laitila
24. marraskuuta, 2011 18:12

Apple on siirtämässä mobiililaitteidensa sekä tulevan televisiomallinsa näyttövalmistusta japanilaisen Sharpin omistamiin tehtaisiin, kertoo analyytikkoyhtiö Jefferies Businesss Week -sivustolle. Applen muutoksesta eniten kärsii Samsung, joka on aiemmin valmistanut suuren osan yhtiön näytöistä.
Tulevaisuudessa yhä useampi Applen laitteissa käytetty näyttö syntyy Sharpin tehtaalla. Jefferiesin analyytikon mukaan myös Applen huhutun televisiomallin paneelit valmistettaisiin japanissa. Nykyisten arvioiden mukaan televisio saattaisi saapua markkinoille jo ensi vuoden puolivälissä.
Sopimus Applen kanssa on Sharpin kannalta erittäin merkittävä. Yhtiö on investoinut voimakkaasti tehtaidensa laajentamiseen ja laitteistojen päivittämiseen. Kilpailijaksi muuttuneen Samsungin sijaan Sharpista Apple saa helpommin kontrolloitavan alihankkijan, joka pystyy tarjoamaan myös halvemman hinnan, Jefferiesiltä kerrotaan.
Jefferiesin mukaan Apple on asiakkaana vaativa. "Apple haluaa aina mennä suoraan tehtaalle ja suunnitella itse valmistusprosessin ja valvoa sitä", analyytikko selittää. "Sharpin kanssa Apple menee vielä askeleen pidemmälle, kun yhtiö omistaa kaiken valmistukseen liittyvän aineettoman omaisuuden sekä myös fyysiset laitteet".
Applen ja Samsungin suhteet ovat huonontuneet viime aikoina yhtiöiden kilpaillessa yhä useammalla teollisuudenalalla. Näyttötoimitusten lisäksi Apple on siirtämässä ainakin osaa muistitilauksistaan Toshiban tehtaisiin.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Sharp Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.