Uusi musiikkipalvelu kannattelee artistia henkilökohtaisilla tilauksilla

Teemu Laitila
17. marraskuuta, 2011 18:21

Uusi Airborne-niminen musiikkipalvelu pyrkii vähentämään välikäsiä musiikin tuottajien ja kuluttajien välillä ja samalla tarjoamaan artisteille jatkuvia tulovirtoja musiikin tekemisen mahdollistamiseksi.
Joulukuussa avattava palvelu yhdistää artistin ja fanin uudella kuukausimaksuihin perustuvalla järjestelmällä. Fani voi tukea artistia dollarin verran kuussa ja kuukausimaksuun sisältyy oikeus kuunnella artistin koko tuotantoa suoratoistona sekä sen tallentaminen omalle koneelle tai mobiililaitteeseen.
Palvelun tärkeä aspekti on tilaajien oikeus jakaa artistin musiikkia. Jakamisella tavoitetaan taas uusia faneja, joista tulee potentiaalisia tilaajia ja jotka puolestaan kasvattavat artistin tasaista tulovirtaa dollarilla kuussa. Lisäksi Airborne ei ole rajoittunut valtion tai muiden keinotekoisten alueiden sisään, vaan tilaajaksi voi ryhtyä kuka tahansa.
Vaikka musiikistaan maksava fani tietää rahojensa menevän tehokkaammin suoraan artisteille ja musiikin teon tukemiseen moniin muihin palveluihin verrattuna, monista yhden dollarin kuukausimaksuista muodostuu kuuntelijalle äkkiä iso summa. Spotify tarjoaa kympillä kuussa tuhansia kertoja kattavamman musiikkikirjaston.
Vaikka Airborne ei osoittauisikaan musiikkiteollisuuden mullistajaksi, on hienoa nähdä, että alalla yritetään löytää uusia tapoja tarjota artisteille korvaus työstään. Nykyinen entistä rajoitetumpia lisenssejä sekä oikeushaasteita tarjoileva järjestelmä ei ainakaan vaikuta toimivan.
Parhaan kuvan tulevan palvelun toiminnasta saa videolta:

Alpha Outbreak from Airborne on Vimeo.

Lue myös nämä
Tägit
musiikki digitaalinen musiikki musiikkimyynti Airborne
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.