Uudistetun Yle Areenan testivaihe alkaa pian

Teemu Laitila
17. marraskuuta, 2011 12:54

Yleisradion uudistettu Areena-palvelu aukeaa pian ensimmäisille beta-testaajille. Virallisen julkistuksen on määrä tapahtua heti ensi vuoden alussa. Uudistetussa ulkoasussa on pyritty panostamaan helppokäyttöisyyteen sekä nykyistä versiota vaivaavien teknisten ongelmien poistamiseen.
MikroPC kertoo, että sisällön löytymistä helpotetaan ohjelmien luokittelulla tyypin mukaan ja mahdollisuudella hakea esimerkiksi kaikki eiliset ohjelmat. Sarjat ovat löydettävissä nippuina ja tuorein jakso on listalla ensimmäisen, kertoo Areenan palvelupäällikkö Cilla Lönnqvist MikroPC:n mukaan.
Lisäksi mukaan on tulossa esimerkiksi Youtubesta löytyvä ennustava tekstinsyöttö, joka helpottaa hakua kun haettavan asian tarkka nimi ei muistu mieleen.


Areenan ulkoasu muuttuu aiempaa vaaleammaksi


Yle Areenaa televisiosta katseleville on luvassa parannuksia, sillä uudistuksen yhteydessä palvelun kuvanlaatu paranee. Yleltä ei kuitenkaan kerrota päivittyykö laatu kerralla HD-tasolle asti. Monia ärsyttävään pätkimiseenkin ollaan puuttumassa korjaamalla järjestelmän taustalla toimivia osia.
Päivitetyn version testikäyttö avautuu osalle käyttäjistä jo ensi viikolla ja käyttäjämääriä pyritään kasvattamaan vuoden loppua kohti. Vanha versio palvelee käyttäjiä uuden Areenan julkistukseen saakka.

Lue myös nämä
Tägit
YLE Areena streaming
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.