Piraattipuolue: Koululaisia suojeltava tekijänoikeusjärjestöjen propagandalta

Manu Pitkänen
16. marraskuuta, 2011 10:58

Piraattipuolueen mukaan Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n (TTVK) tänä syksynä kouluihin jakama valistusmateriaali käsittelee piratismia yksipuolisesti.
Puolueen näkemyksen mukaan yhdistyksen jakama Seikkailu yöjunassa -sarjakuva täyttää propagandamateriaalin piirteet. Ilmari Nokkonen tekee vastaavia päätelmiä pro gradussaan, jossa analysoidaan TTVK:n aiemmin julkaisemia valistusmateriaaleja.
Piraattipuolue luonnehtii Lyhdyn projektijohtaja Lauri Kairan käsikirjoittamaa ja Anssi Rauhalan kuvittamaa Seikkailu yöjunassa -sarjakuvaa seuraavasti (sarjakuva löytyy PDF-muodossa täältä).

Sarjakuvassa yhdistetään yksityishenkilöiden harjoittama musiikin ja elokuvien lataaminen netistä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Sarjakuvassa bändinuorukaiset epäilevät, ettei kukaan osta heidän levyään piraattimusa.com-sivuston takia. Tarinaan sekoitetaan lisäksi huumerikolliset, konetuliaseet, mafia ja pornografia.

Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen tukema sarjakuva opettaa Kairan mielestä kansantajuisesti mistä tekijänoikeudessa on kyse ja miksi se on olemassa.
Puolueen mielestä näin yksipuolisen materiaalin käyttäminen ei sovi nykyaikaiseen opetukseen, jossa pyritään kannustamaan opiskelijoita itsenäiseen ajatteluun.

Lue myös nämä
Tägit
Piraattipuolue TTVK
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.