Microsoft yrittää tehdä ohjelmistopäivitysrutiineista miellyttävämpiä

Manu Pitkänen
15. marraskuuta, 2011 14:59

Microsoft lupaa tehdä kuukausittaisista päivitysrutiineista vähemmän ärsyttäviä kehitteillä olevan Windows 8:n myötä. Ohjelmistotalon mukaan tarvittavien uudelleenkäynnistysten lukumäärä yritetään saada mahdollisimman vähäiseksi.
Microsoftin vision mukaan Windows 8:n käynnistetään uudelleen vain silloin, kun järjestelmä saa tietoturvapäivityksiä. Kun päivitykset on ladattu, käyttäjällä on kolme päivää aikaa käynnistää koneensa uudelleen ja asentaa ne. Jäljellä oleva aika näytetään käyttäjälle, jotta tämä pystyisi varautumaan uudelleenkäynnistykseen ja tallentamaan keskeneräiset työt.
Mikäli käyttäjä ei ole asentanut päivityksiä kolmen päivän kuluessa, järjestelmä hoitaa uudelleenkäynnistyksen automaattisesti. Tietokoneen sammuminen kuitenkin estyy, mikäli kriittisiä sovelluksia on auki. Uudelleenkäynnistystä ehdotetaan käyttäjälle seuraavalla kirjautumiskerralla ja vastauksen antamiseen annetaan 15 minuuttia aikaa.
Tavoitteena on samalla tiedottaa käyttäjille kriittisistä päivityksistä, mutta kuitenkin niin, ettei sitä koeta ärsyttäväksi.

>

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 Windows Update
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.