Adobe: Apple pääasiallinen syy mobiili-Flashin hylkäämiseen

Teemu Laitila
14. marraskuuta, 2011 17:11

Adobe myöntää, että mobiililaitteille tarkoitetun Flash Player -lisäosan kehityksen lopettamisen suurin syy oli Apple päätös olla sallimatta sen käyttöä mobiililaitteissaan. Applen edesmennyt toimitusjohtaja Steve Jobs piti Flashia suljettuna ja vanhentuneena tekniikkana.
Adoben kehittäjäsuhteista vastaavan johtajan Mike Chambersin mukaan ilman Applea Flash Player ei voisi ikinä nousta työpöytäversion tasolle käyttäjämäärien osalta.
"Koska mobiilimarkkinat ovat voimakkaasti sirpaloituneet ja yksi isoimmista mobiilialustoista (Applen iOS) ei tukenut tekniikkaa, Flash Player ei voinut ikinä päästä työpöytäversion saavuttamalle lähes standardin tasolle", Chambers kertoo päätöksen taustoista.
Applen päätöksen seurauksena kehittäjät joutuivat tukemaan monessa tapauksessa erikseen Flashia ja HTML5:sta. HTML5 on kuitenkin jo nykyään saavuttanut Flash Playerin työpöytäversion tasoisen tuen mobiililaitteissa, joten Adobella nähtiin parhaaksi ratkaisuksi siirtyä tukemaan HTML-pohjaisia ratkaisuita.
Toinen mobiili-Flashin yleistymistä hidastava tekijä oli toimintojen siirtyminen erillisiin mobiilisovelluksiin, joilla toteutettiin työpöydällä Flashin avulla tehtävä toiminnallisuus ja ominaisuudet.
Adoben mukaan päätös ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Flash olisi kokonaan kuopattu, vaan sen painopiste ja rooli tulee muuttumaan.

Lue myös nämä
Tägit
Adobe Flash Adobe Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.