Microsoftin seuraava Silverlight-julkaisu jäämässä viimeiseksi?

Teemu Laitila
9. marraskuuta, 2011 17:09

Microsoftin pian julkaistava Silverlight 5 saattaa jäädä yhtiön viimeiseksi. Raporttien mukaan yhtiö aikoo tukea tekniikkaa vielä tulevaisuudessakin, mutta uusia versioita ei välttämättä tulla julkaisemaan. Raportit Silverlightin merkityksen vähenemisestä osuvat samaan aikaan, kun Flashin kehittäjä Adobe on ilmoittanut panostavansa tulevaisuudessa HTML5-tekniikkaan.
Kumpikaan yhtiö ei kuitenkaan ole luopumassa kehittämistään tekniikoista kokonaan. Adoben Flash säilyy työpöydillä vielä pitkään ja se tulee elämään tulevaisuudessa mobiililaitteillekin julkaistavien AIR-sovellusten ytimessä.
Sama kohtalo odottanee Silverlightia. Silverlight säilynee Windows Phone -järjestelmän kehitysalustana, vaikka sitä ei selaimissa enää nähtäisikään. Microsoft on jo aiemmin kertonut yhtiön näkemyksistä, joiden mukaan internetin tulevaisuus lepää HTML5-tekniikan varassa.
Silverlightille läheistä sukua oleva XAML tulee myös olemaan iso osa uuden Windows 8 -alustan Metro-tyylisten sovellusten kehittämistä, joten Silverlight-osaamista hankkineet kehittäjät eivät joudu pulaan tulevaisuudessakaan.
Silti Microsoftin ja Adoben päätösten myötä peruskäyttäjä tulee netissä törmäämään yhä vähemmän erillisiä lisäosia vaativiin Flash- tai Silverlight-sovelluksiin, mikä lienee monien mieleen.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Silverlight
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.