Ministeri vaatii selkeyttä maksukanavapakettien myyntiin

Teemu Laitila
4. marraskuuta, 2011 18:03

Maksukanavapakettien ja televisiopalveluiden poikimien valitusten suuri määrä huolestuttaa asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurua. Kiurun mukaan palveluntarjoajien pitäisi muistaa tarjonnassaan reilut ja kestävät sopimusehdot.
Katsojia ovat hämmentäneet perinteisen television rinnalle tulleet uudet palvelut, kuten teräväpiirto, uusiin standardeihin perustuvat T2-lähetykset, 3D-kuva, monikanavaääni, laajakaistatelevisio sekä verkossa toimivat tallennuspalvelut.
Kiuru peräänkuuluttaa myyjätahojen vastuuta asiakkaan neuvonnassa. "On välttämätöntä, että kanavat, jakelijat ja laitekauppiaat hoitavat osansa, jotta katsoja löytää kasvaneesta tarjonnasta hänelle sopivat vaihtoehdot", Kiuru summaa.
Kiuru uskoo parhaiden ratkaisujen ongelmiin löytyvän alan sisällä yhteistyönä kuluttajaviraston kanssa. "Toimialan tulisi ratkaisuja kehittäessään pitää mielessä katsojien näkökulma, eikä katsoa asioita pelkästään oman liiketoimintansa vinkkelistä", muistuttaa Kiuru.
Tekniikan ja palveluiden kehittyessä koko televisiotoimiala on muutosten edessä. Erityisesti tulevaisuutta tullaan punnitsemaan vuonna 2016, jolloin suuri osa nykyisistä verkko- ja ohjelmistotoimiluvista päättyvät.
Vaikka tekniikka kehittyisikin, Kiurun mukaan on tärkeää säilyttää perinteiset televisiolähetykset myös vuoden 2016 jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
maksukanavat kuluttajavirasto Liikenne- ja viestintäministeriö
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.