HS: Viestintäministeri kyseenalaistaa kiistellyn Lex Nokian

Teemu Laitila
4. marraskuuta, 2011 13:26

Viestintäministeri Krista Kiuru on halukas arvioimaan uudelleen tarvetta sähköisen viestinnän tietosuojalaille eli niin kutsutulle Lex Nokialle. Kiuru kertoi Helsingin Sanomille, että hän ei pidä Lex Nokian säätämiseen johtanutta lainsäädäntöprosessia tyydyttävänä.
"En henkilökohtaisesti pidä sitä hyvänä lakina. Se säädettiin suurella intensiteetillä, mutta siitä ei tullut lakia, joka olisi otettu isossa mittakaavassa käyttöön", Kiuru toteaa Helsingin Sanomien mukaan.
Laki säädettiin nopealla aikataululla vuonna 2009, jolloin sen valmistelu herätti suurta vastustusta tiettyjen oikeusoppineiden ja kansalaisten sähköisiä oikeuksia puolustavan EFFI:n osalta. Nopeaa käsittelyä perusteltiin kuitenkin elinkeinoelämän tarpeilla suojata yrityssalaisuutensa.
Laki antaa yrityksille ja muille yhteisöille oikeuden tarkkailla työntekijöiden sähköposti- ja internet-liikennettä, kunhan asiasta ilmoitetaan tietosuojavaltuutetulle. Tähän mennessä tietosuojavaltuutetulle ei ole kuitenkaan tehty yhtäkään lakiin liittyvää ilmoitusta.
Lain tarkistuksen tarve liittyy liikenne- ja viestintäministeriön hankkeeseen, jonka puitteissa tarkastellaan yhteensä noin 450 lakia, joihin esitetään muutoksia tarvittaessa. Työ on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2013 aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Lex Nokia lainsäädäntö
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.