Google harkitsee maksutelevisioyhtiöksi ryhtymistä

Manu Pitkänen
4. marraskuuta, 2011 15:02

Google puntaroi sen mahdollisuuksia ryhtyä maksutelevisioyhtiöksi. Pilottihanke olisi tarkoitus aloittaa Kansas Cityn metropolialueella, jonne hakukoneyhtiö rakentaa gigabitin valokuituverkkoa. Asiasta kertoi Wall Street Journal.
Verkkoa on mahdollista hyödyntää maksutelevisiokanavien ohjelmien lähettämiseen sekä puhelinpalveluiden tarjoamiseen. Google on keskustellut ohjelmatarjonnasta Walt Disneyn, Time Warnerin ja Discoveryn kanssa. Lopullisia päätöksiä neuvotteluissa ei ole vielä tehty.
Syyskuussa Google otti palkkalistoilleen Jeremy Sternin, jolla on vahvaa osaamista kaapelitelevisiobisneksessä. Lisäksi Google osti Motorolan, jolla on tietotaitoa alasta rautavalmistuksen puolesta.
Google julkaisi tällä viikolla uuden version Google TV -älytelevisioalustasta, jonka on tarkoitus laajentua Eurooppaan ensi vuonna. Yhtiö kertoi myös avaavansa YouTubessa noin sadasta kanavasta koostuvan "YouTube TV:n", jossa esitetään toimitettua sisältöä.
Googlen valokuituprojekti on tällä hetkellä hyvässä mallissa. Sen on tarkoitus valmistua ensi vuoden alussa. Huhujen mukaan hakukonejätti suunnittelee Google Fiber -valokuituverkon rakentamista myös johonkin Euroopan kolkkaan.

Lue myös nämä
Tägit
YouTube Google Google TV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.