Uusi raportti valottaa Applen tv-suunnitelmia

Teemu Laitila
1. marraskuuta, 2011 13:56

New York Times -lehden toimittajan julkaiseman uuden raportin mukaan Applen huhuttujen televisioiden kuumin ominaisuus tulee olemaan uusimmassa iPhone-mallissa nähty Siri-puheohjaus. Applen televisiot ovat netin huhumyllyn pitkäaikainen aihe, mutta raportin kirjoittaja kertoo tietojensa olevan peräisiin nimettömiksi jääviltä Applen työntekijöiltä.
Edesmenneen Steve Jobsin elämäkerrassa kerrotaan miehen hehkuttaneen elämäkerran kirjoittajalle, että "keksin sen viimeinkin". Uuden raportin mukaan keksintö oli nimenomaan Sirin sijoittaminen Applen tulevaan televisioon, jolloin kanavanvaihto ja muut toiminnot hoituvan normaalin puheen tapaan ja kaukosäätimen etsintä jää historiaan.
Applen television kerrotaan olleen Steve Jobsin lempilapsi. Television rakentamisen taustalla on sama filosofia kuin Applen muissa uusissa tuotteissa: otetaan nykyinen laite ja toteutetaan se täysin uudella ja aiempaa paremmalla tavalla. Jobs näki nykyisissä televisioissa niin paljon ongelmia, että koko ala oli täysin rikki.
New York Timesin raportin mukaan television kehitys on jo niin pitkällä, että julkaisu voisi tapahtua jo ensi vuonna. Silti todennäköisempänä ajankohtana pidetään vuotta 2013. Pääasiallinen viivästys johtuu siitä, että Apple odottaa isojen, mutta ohuiden tv-paneelien hintojen laskevan tasolle, jossa yhtiö pystyy myymään tuotteensa kilpailukykyiseen hintaan.
Applen tv-laitteen onnistumisen puolesta puhuu yhtiön vahva asema digitaalisen sisällön myyjänä. iOS-laitteille on olemassa vahvat sisällönlevityskanavat, joita voitaisiin helposti hyödyntää myös Applen tv-laitteen sisältötuotannossa.

Lue myös nämä
Tägit
televisio Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.