Apple luopumassa tehokäyttäjien Mac Pro -koneista?

Teemu Laitila
1. marraskuuta, 2011 14:58

Apple saattaa tulevaisuudessa luopua yhtiön ammattikäyttäjille suunnatuista tehokkaista Mac Pro -sarjan työpöytäkoneista. Syynä jatkon harkinnalle on tehotyöasemien heikko menekki, mikä aiheuttaa kannattavuusongelmia sarjan kehitykselle.
Apple myi edellisellä vuosineljänneksellä enemmän Macintosh-tietokoneita enemmän kuin koskaan viimeisen 30 vuoden aikana. Silti noin 74 prosenttia koneista oli kannettavia MacBook-koneita ja suuri osa jäljelle jäävistä työpöytämalleistakin All-in-One-tyyppisiä iMac-koneita.
Tietokoneiden tehon viimeaikainen kehitys on mahdollistanut suuren osan ammattilaisistakin tehdä työnsä halvemmilla kannettavilla. Lisäksi uusien nopeampien väylätekniikoiden kuten Thunderboltin kehitys on tuonut videoeditoinnissa tarpeelliset nopeat ja isot tallennusjärjestelmät sekä muut lisälaitteet myös muiden kuin työasemien omistajien ulottuville.
Applen kalliit työasemat ovat pitkään olleet kaikkein vannoutuneimpien Apple-käyttäjien suosiossa ja niiden poistuminen markkinoilta saattaisi aiheuttaa negatiivista palautetta ammatinkäyttäjäkunnalta. Silti Apple voisi tarjota esimerkiksi nykyistä tehokkaampia Mac Mini - tai iMac-malleja, joilla voitaisiin paikata suuri osa ammattikäyttäjienkin tarpeista.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple Mac Pro
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.