Acerin ja Asuksen ultrabookit jäämässä myyntitavoitteista

Teemu Laitila
1. marraskuuta, 2011 12:57

Taiwanilainen Digitimes raportoi, että Asus ja Acer ovat joutuneet laskemaan Intelin ultrabook-konseptiin perustuvien kannettaviensa myyntitavoitteita yli puoleen aiemmasta odotettua heikomman kysynnän vuoksi.
Kumpikin yhtiö arvioi aiemmin, että ultrabook-kannettavia (Acer Aspire S3 ja Asuksen Zenbook UX21 sekä UX31) myytäisiin kuluvan vuoden aikan 200 000 - 300 000 kappaletta. Yhtiöiden uuden arvion mukaan myynnissä päästäneen noin 100 000 kappaleeseen. Suurimpana menekkiä haittaavana tekijänä on pidetty kohtalaisen korkeaa hintaa, jota yrityksistä huolimatta ei ole saatu painettua merkittävästi alle 1000 euron.
Digitimesin mukaan korkea hinta on vaivannut erityisesti yhtiöiden kotimarkkinoita Taiwanissa, jossa hinta on ollut jopa Europpaa ja Pohjois-Amerikkaa korkeampi. Tällä hetkellä Ultrabookit on hinnoiteltu jopa korkeammalle kuin niiden mallina toiminut Applen MacBook Air, mikä on omiaan vaikeuttamaan myyntiä.
Ultrabook-kategorian kannettavien menekin odotetaan kuitenkin paranevan, kunhan Intel julkaisee ensi keväänä 22 nm prosessilla tuotetut Ivy Bridge -suorittimet. Lisäksi ensi vuonna saapuvan Windows 8:n odotetaan parantavan myyntiä.

Lue myös nämä
Tägit
Acer Asus Asus UX21 ultrabook Acer Aspire S3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.