Sonyn PlayStation Vita sai virallisen julkistuspäivän

Teemu Laitila
19. lokakuuta, 2011 17:21

Sony on viimein ilmoittanut virallisen julkistuspäivämäärään uudelle PlayStation Vita -käsikonsolilleen. Vita saapuu markkinoille jo ennen joulua Japanissa, mutta muu maailma joutuu odottamaan helmikuun loppupuolelle.
Tarkka julkaisuajankohta laitteelle on 22. helmikuuta 2012. PS Vita tulee saataville kahtena eri versiona. Kalliimmassa 299 dollarin mallissa löytyy sisäänrakennettu 3G-yhteys ja WiFi-mallin saa omakseen 249 dollarilla.
Nykytrendin mukaan laite ei ole pelkkä pelikone, vaan mukana on myös sosiaalisen median sovellukset kuten Facebook, Twitter ja Skype videopuheluihin.
Pelaaminen on viime aikoina siirtynyt yhä enemmän pelkästään pelaamiseen tarkoitetuista laitteista älypuhelimiin ja tarvetta Vitan kaltaisille erillisille laitteille on kyseenalaistettu. Markkinoille tullessaan Vita kuitenkin päihittää tehojensa ja ominaisuuksiensa puolesta kaikki nykyiset älypuhelimet, joten käsikonsoli lienee tosipelaajan valinta vielä tulevaisuudessakin.
Vita on varustettu neliytimisellä Cortex-A9-prosessorilla sekä neliytimisellä PowerVR SGX543MP+ -näytönohjaimella. Laitteen näyttö on 5 tuuman kokoinen AMOLED-paneeli, muistia on tarjolla 512 MB ja näytönohjaimelle on oma 128 MB muistinsa.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation Vita käsikonsolit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.