Microsoft esittelee Windows 8:n uudistettua hakutoimintoa

Panu Roivas
19. lokakuuta, 2011 18:46

Microsoft on tekemässä radikaaleja muutoksia käyttöliittymässään Windows 8:n myötä, ja nykyisen käynnistä-valikon korvaa uusi Metro UI. Sen myötä myös Windows 8:n pikahaku kuuluu Metro UI:n alle, ja Microsoft on kehittänyt siitä entistä laajemman ja yksityiskohtaisemman. Viimeisimmässä Building Windows -blogissa Microsoft esittelee uudistettua hakua.
Windows 8:ssa windows-näppäimen painallus avaa Metro UI -aloitusnäkymän, josta käyttäjä voi suoraan alkaa kirjoittamaan hakusanaa, samaan tapaan kuin Windows 7:ssa käynnistä-valikon kautta. Metro UI:n haku on kuitenkin entistä laajempi, ja esittää enemmän tietoa hakutuloksistaan.
Microsoftin mukaan 67% käyttäjien käynnistä-valikosta tekemistä hauista ovat sovelluksia, 22% tiedostoja, 9% asetuksia ja 2% käynnistyskomentoja. Windows 8:ssa käyttäjä voi pikanäppäinyhdistelmällä määritellä, onko hän hakemassa sovelluksia, tiedostoja tai asetuksia. Esimerkiksi Windows+f -näppäinyhdistelmällä käyttäjä voi etsiä pelkkiä tiedostoja, ja Metro UI näyttää tulokset hakutyypille sopivassa formaatissa lisätietoineen.


Kysymyksiä Windows 8:sta? Vieraile Windows 8 -keskustelualueillamme ja osallistu keskusteluun.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8 start menu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.