Google salaa haut

Manu Pitkänen
19. lokakuuta, 2011 10:58

Google aikoo ottaa SSL-protokollan käyttöön sen hakukoneen kautta tehdyissä hauissa. Googlen käyttäjät tullaan ohjaamaan lähiviikkojen aikana automaattisesti osoitteeseen https://www.google.com, kunhan käyttäjä on kirjautunut Google-tililleen. Osoite on käytössä myös vaikkei omistaisi tiliä.
Googlen mukaan uudistus on erittäin tärkeä ja on osa trendiä, jossa palvelut siirtyvät salattuihin yhteyksiin. Salauksesta on erityistä hyötyä kun käytössä on salaamaton Internet-yhteys, kuten vaikkapa Internet-kahviloissa.
Googlen hakutuloksissa näkyvät sivustot tulevat jatkossakin tietämään, että kävijä saapui heidän sivuilleen hakukoneen kautta. Muuta tietoa salatuista hauista ei luovuteta. Ylläpitäjät saavat kuitenkin edelleen selville top 1000 -hakusanat viimeisen 30 päivän ajalta, mitkä tuottivat eniten liikennettä heidän sivuilleen Google Webmaster Toolsin kautta.
Hakukoneyhtiö aikoo jatkaa SSL:n käyttöönottoa muissakin sen palveluissa tulevaisuudessa ja kannustaa muitakin Internet-yhtiöitä samaan. Tähänkin asti salattuja hakuja on voinut tehdä osoitteen https://encrypted.google.com kautta.

Lue myös nämä
Tägit
Google SSL
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.