Windows XP ei ole enää maailman suosituin käyttöjärjestelmä

Manu Pitkänen
17. lokakuuta, 2011 13:38

Windows XP julkaistiin 25. lokakuuta 2001, mutta vaikka Microsoftilta on ehtinyt tulla markkinoille uusia tuotteita, niin se on pitänyt pintansa maailman suosituimpana käyttöjärjestelmänä. Ohjelmiston 10-vuotissyntymäpäivän alla se joutui kuitenkin luovuttamaan kruununsa.
Suosituimmaksi käyttöjärjestelmäksi nousi tämän kuun alussa Windows 7. Tieto perustuu StatCounterin keräämiin tietoihin. Viime vuosien trendi on ollut XP:n osalta kokoajan laskeva, joten muutos sijoituksissa on ollut vääjäämätön.
XP:n ja Windows 7:n välinen ero ei ole kovin suuri, mutta kasvanee tulevaisuudessa entisestään. XP löytyy 38,78 prosentista tietokoneista ja seiska 40,15 prosentista. Windows Vistan markkinaosuus on pudonnut XP:n mukana 11,14 prosenttiin. Mac OS X:n ja Linuxin lukemat ovat vuorostaan 7,26 ja 0,82 prosenttia. Kaksikko on pysynyt suurin piirtein näissä lukemissa viime vuoden alusta lähtien.
Microsoft kertoi BUILD-tapahtumassa tänä syksynä, että Windows 7:ää on myyty jo 450 miljoonaa kopiota. Joidenkin mukaan 7:sta saattaa muodostua vastaavanlainen de facto -käyttöjärjestelmä kuin XP:stä, sillä monetkaan eivät ole olleet vakuuttuneita Windows 8:aan tehdyistä uudistuksista.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Vista Windows 7 Windows Linux Mac OS X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.