Viestintäministeri patistelee teleyrityksiä kuidun rakennukseen

Teemu Laitila
11. lokakuuta, 2011 14:45

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru patistelee teleoperaattoreita aktivoitumaan myös harvempaan asuttujen alueiden laajakaistahankkeissa. Laajakaistahankkeissa on kyse Laakaista 2015 -projektista, jonka tarkoituksena on tuoda huippunopeat 100 megabitin laajakaistat kaikkien ulottuville vuoden 2015 loppuun mennessä.
Valtio on varannut haja-asutusalueiden hankkeiden tukemiseen 130 miljoonaa euroa. Teleoperaattorit voivat hakea avustuksia rakentamilleen yhteyksille niiden valmistuttua ja samalla ne sitoutuvat operoimaan yhteyksiä tietyn ajan sekä tarjoamaan kaistaa myös kilpailijoilleen.
Operaattoreiden kiinnostus syrjäseutujen laajakaistaan on Kiurun mukaan ollut kuitenkin nihkeää. Ministerin mukaan nykyinen tilanne ei ole hyväksyttävä, sillä valtio on omasta puolestaan ollut edesauttamassa teleyritysten liiketoimintaympäristön kehittämistä esimerkiksi radiotaajuuksien jaon osalta. Ministerin mukaan teleyritykset eivät voi pelkästään noukkia pullasta rusinoita ja jättää muuta osuuttaan hoitamatta.
Laajakaistahankkeen edistymistä arvioineessa seminaarissa puhunut Kiuru kritisoi myös yleispalveluksi laskettavan yhden megabitin nettiyhteyksien toteuttamista. "Ei voi olla niin, että lain takaaman yhden megan yhteyden saavat vain ne, jotka osaavat sitä vaatia", Kiuru totesi.
Ministeriössä selvitetään parhaillaan, olisiko yhden megabitin yleispalvelu perusteltua laajentaa myös loma-asuntoihin.

Lue myös nämä
Tägit
LVM laajakaista Laajakaista 2015
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.