Tietokone: TVKaistan tutkinta siirtymässä syyteharkintaan

Teemu Laitila
10. lokakuuta, 2011 15:10

Tietokone-lehti kirjoittaa nettisivuillaan, että jo vuodesta 2009 tutkinnan kohteena ollut TVKaista-palvelun rikosepäily on siirtymässä syyteharkintaan tällä viikolla. TVKaistan epäillään rikkoneen tekijänoikeuslakia ja esitutkinnan aikana mukaan on tullut myös epäily mahdollisesta petoksesta.
Poliisi pitää tekijänoikeusrikosta keskeisimpänä epäilynä, mutta mukana ovat myös epäily petoksesta liiketoiminnassa ja tavaramerkin väärinkäyttö.
Vaikka esitutkinta on valmis, syyteharkintaan ja sitä myötä syytteen nostamiseen saattaa kulua vielä useita kuukausia tai jopa vuosi. Tietokoneen haastatteleman tutkinnanjohtaja Erkki Vanhasen mukaan esitutkinta-aineistoa on kertynyt tuhansia sivuja ja päälle tulee vielä mittava määrä teknistä dataa.
TVKaistan jutussa on kyse suomalaisten mediayhtiöiden syytöksistä, joiden mukaan TVKaista rikkoo lakia tallentaessaan televisio-ohjelmia ilman oikeudenhaltijoiden lupaa. TVKaistan tulkinnan mukaan palvelu toimii käytännössä verkon läpi käytettävänä tallentavana digiboksina, eli tallentamiseen ei vaadita erityisiä lupia.

Lue myös nämä
Tägit
TVkaista
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.