Ranskassa harkitaan 60 piraatin laittamista nettijäähylle

Teemu Laitila
7. lokakuuta, 2011 12:58

Ranskassa 60 nettipiratismista syytettyä uhkaa yhteyden katkaisu kuukaudeksi tai vaihtoehtoisesti 1500 euron sakkomaksu. Nyt käsittelyyn tulevat tapaukset ovat ensimmäiset laatuaan Ranskassa, jossa vuonna 2010 otettiin käyttöön niin kutsuttu kolmen hudin laki.
Piratismivalvonnasta vastaavan HADOPI-viraston (Haute Autorite pour la Diffusion des Oeuvres et la Protection des Droits sur Internet) julkaisemien lukujen mukaan noin 650 000 ihmistä on tähän mennessä saanut ensimmäisen piratismivaroituskirjeen ja noin 44 000 ovat saaneet jo toisen varoituskirjeensä.
Viimeisen varoitusmahdollisuuden käyttäminen ei kuitenkaan johda automaattiseen nettiyhteyden katkaisuun, vaan hallituksen työntekijät tarkistavat yksitellen nyt käsiteltävät 60 useamman kirjeen saanutta piraattia. Haastattelujen perusteella päätetään annetaanko tapaukset syyttäjälle, mikä voi johtaa kuukauden nettijäähyyn tai 1500 euron sakkotuomioon.
HADOPI:n johtajan mukaan viraston lähettämät varoituskirjeet ovat toimineet pelotteena piraateille. Toisaalta johtaja kehottaa suhtautumaan raportteihin harkitsevasti, koska toisten tietojen mukaan osa varoituksen saaneista on vain siirtänyt laittoman latauksensa vaikeammin jäljitettäviin palveluihin.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi Ranska
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.