Elokuva-jätin toimitusjohtaja: monopolit piratismia pahempi uhka

Teemu Laitila
6. lokakuuta, 2011 13:38

Indie-elokuvien ja ulkomaisten tuotantojen levitykseen keskittyvän Miramaxin toimitusjohtaja pitää digitaalisia monopoleja elokuva-alan suurimpana uhkana. Elokuvien nettivuokrauksen ja myynnin keskittyminen vain yhden yhtiön käsiin on alan kannalta huomattavasti suurempi uhka kuin usein syntipukiksi leimattu piratismi, sanoo Miramaxin toimitusjohtaja Max Lang.
Langin mukaan ihmiset eivät yleensä halua ladata elokuviaan laittomasti, jos tarjolla on toimiva laillinen vaihtoehto. Lang patistaakin alan toimijoita tarjoamaan kunnollisia vaihtoehtoja piratismille. "Innovoi tai kuole" pitäisi Langin mukaan olla jokaisen viihdealan yrityksen pääasiallinen ohjenuora.
Aiemmin musiikkiteollisuuden parissa työskennellyt Lang kommentoi myös musiikkiteollisuuden taistelua piratismia vastaan. Lang toteaa, että piratismi ei ole musiikkiteollisuudenkaan kannalta pääasiallinen ongelma, vaan levy-yhtiöiden tulosta syövät nettimyynnin myötä halventuneet hinnat.
Haitallisesta digitaalisesta monopolista Lang nostaa esimerkiksi Applen, jonka iTunes-kauppa on jo käytännössä saavuttanut monopoliaseman. Langin mukaan Applen monopoli vie levy-yhtiöiltä vallan vaikuttaa omaan tuotantoonsa. Miramax pyrkiikin omalta osaltaan välttämään saman tilanteen syntymistä elokuva-alalle tekemällä yhteistyötä useiden eri toimijoiden kanssa ja mahdollistamalla kilpailun olemassaolon.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.