DNA avaa 4G-verkon vielä tämän vuoden puolella

Teemu Laitila
6. lokakuuta, 2011 11:34

DNA kertoo, että yhtiön 4G-verkkojen testijakso on saatu päätökseen ja tulokset ovat olleet erittäin positiivisia. Yhtiö suunnittelee 4G-verkkojan kaupallista avaamista vielä tämän vuoden aikana. Testiverkkoja koekäytettiin Helsingissä ja Hämeenlinnassa.
DNA:n mukaan 4G-verkon testiin osallistuneista suuri osa on kiinnostunut jatkamaan verkon käyttöä myös jatkossa. Verkon suorituskykyyn oltiin jopa niin tyytyväisiä, että sillä oltaisiin valmiita korvamaan tulevaisuudessa kiinteät yhteydet kokonaan.
Testissä odotettiin kokemuksia esimerkiksi televisio-ohjelmien katselusta, nettipelaamisesta ja etätyön tekemisestä. Monet testiryhmäläiset jakoivat liittymän koko perheen käyttöön, jolloin saman yhteyden läpi katseltiin videoita ja kuunneltiin esimerkiksi nettiradioita.
DNA ei kerro millaisia nopeuksia testikäyttäjät keskimäärin saavuttivat. LTE-tekniikalla teoreettinen maksiminopeus on jopa 100 megabittiä sekunnissa. Esimerkiksi Soneran LTE-verkossa nopeudet ovat raporttien mukaan keskimäärin 35 megabitin tietämillä ja latenssit runsaan 20 millisekunin verran. Käyttäjämäärien lisääntyessä myös verkkojen ruuhkaisuuden voi kuitenkin odottaa lisääntyvän.

Lue myös nämä
Tägit
DNA LTE 4G
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.