Muusikkojen Liitto uhkaa haastaa Universalin markkinaoikeuteen

Manu Pitkänen
5. lokakuuta, 2011 21:24

Muusikkojen Liitto ry harkitsee Universal Music -levy-yhtiön haastamista markkinaoikeuteen The Voice of Finland -laulukilpailun kohtuuttomien sopimusehtojen vuoksi. The Voice of Finland esitetään ensi keväänä Nelosella ja Universal Music toimii yhteistyökumppanina.
Kilpailussa kuka tahansa voi lähettää oman laulunäytteensä verkon kautta. Onnistunut suoritus takaa pääsyn jatkoon, mutta tiedossa voi olla ikäviä yllätyksiä, ellei ole lukenut huolellisesti mihin nimensä on laittanut. Liiton mukaan ongelmana on, että Universal velvoittaa kaikki ohjelmaan osallistuvat allekirjoitettamaan sopimuksen, jonka mukaan kilpailussa menestyminen velvoittaa kilpailijan maksamaan viihdealan työstä saadusta palkasta provisiota levy-yhtiölle. Myös silloin kun työ ei liitty kilpailuun.

Sopimuksessa muuallakin tällaisia miinoja. Vaikka sopimus koskee vain tätä kilpailua, niin kuitenkin sopimuksen mukaan artisti maksaa myös muusta tulosta tänne provisioita. Tämän pystyy ihan palikkmatikalla jo laskemaan, ettei siitä kauheasti artistille jää tuloa
Lottaliina Lehtinen, Muusikkojen Liiton lakiasian päälikkö

Universal yrittää puolustautua sillä, että televisioformaatti noudattaa sopimusehtoja myöden kansainvälistä linjaa. Levy-yhtiö kertoi kuitenkin olevansa halukas neuvottelemaan Muusikkojen Liiton kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Universal Music
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.