Samsung tarjosi Applelle sopimusta tablet-kiistojen lopettamiseksi Australiassa

Teemu Laitila
3. lokakuuta, 2011 16:38

Samsung on tarjoutunut muuttelemaan Galaxy Tab 10.1 -mallinsa ominaisuuksia, jotta Applen kanssa Australialaisessa tuomioistuimessa käyty kiista saataisiin sovittua. Samsungin piti julkaista 10" näytöllä varustettu Galaxy Tab Australiassa jo elokuun alkupuolella, mutta oikeuskiistat ovat toistuvasti estäneet julkaisun.
Jos Apple hyväksyy tarjouksen, Samsung voisi tuoda laitteen markkinoille jo ensi viikon kuluessa. Panokset ovat kovat, sillä Apple voisi halutessaan ainakin viivästyttää Samsungin markkinoillepääsyä useilla kuukausilla. Samsungilla on kuitenkin kiire saada laitteensa myyntiin ennen vuoden vilkkainta joulu alle sijoittuvaa myyntiaikaa.
Samsung ja Apple eivät ole paljastaneet tarjouksen yksityiskohtia, mutta yhtiöiden mukaan sopimuksesta olisi hyötyä molemmille osapuolille. BBC:n mukaan Apple on kertonut harkitsevansa Samsungin tarjousta.
Applen alkuperäinen oikeushaaste koski yhteensä 13 eri ominaisuutta. Samsung on kuitenkin poistanut laitteista osan ominaisuuksista ja tehnyt muutoksia toisiin, jonka jälkeen kiistassa on kyse kolmesta yksittäisestä patentista.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Samsung Galaxy Tab 10.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.