Poliitikko narahti oman piratismilakinsa rikkomisesta

Teemu Laitila
3. lokakuuta, 2011 19:32

Saksan parlamentin oikeudellisen komitean puheenjohtajaa Siegfried Kauderia syytetään kahden valokuvan luvattomasta käytöstä nettisivuillaan, kertoo Torrent Freak. Suurta ironiaa edustaa se, että vain muutamia päiviä aiemmin Kauder ilmoitti ehdottavansa Saksaan niin kutsuttua kahden hudin lakia, jonka perusteella piratismisyytetyiltä katkaistaisiin nettiyhteys.
Kauderin ilmoitettua suunnitelmistaan ehdottaa nettiyhteyden katkaisun sallivaa piratismilakia aktiiviset kansalaiset ottivat poliitikon oman toiminnan tarkkaan syyniin. Kauderin omilta nettisivuilta löytyikin pian kaksi valokuvaa, joita käytettiin ilman kuvaajalta kysyttyä lupaa. Kuvat poistettiin näkyvistä pikaisesti, mutta Kaudergateksi nimetty soppa oli jo valmis.
Piratismista syytetty poliitikko selitteli toimiaan ja kertoi olevansa iloinen saadessaan näyttää esimerkkiä, miten varoituksen tullessa on toimittava. Kuvat ovat kuitenkin edelleen olemassa Kauderin omilla palvelimilla.
Kauder kaivoi kuoppaansa yhä syvemmäksi kertomalla julkisuudessa, että huomattuaan erehdyksensä hän oli "lisensoinut" kuvat niiden alkuperäiseltä omistajalta. Torrent Freakin tietojen mukaan oikeuksien omistaja on kuitenkin kiistänyt olleensa missään yhteydessä Kauderiin.
Kansa vaatii Kauderia nyt katkaisemaan oman nettiyhteytensä.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi Saksa
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.