Microsoftin virustorjuntaohjelma luuli Chromea virukseksi

Manu Pitkänen
3. lokakuuta, 2011 13:49

Viikonloppuna verkossa alettiin kuhista kun Microsoftin Security Essentials -virustorjuntaohjelmisto luokitteli Googlen suositun Chrome-selaimen haittaohjelmaksi.
Virustorjunta kertoi Chromen olevan PWS:Win32/Zbot-vihulainen. Monille käyttäjille aiheutui virheellisistä tunnisteista ylimääräistä vaivaa, sillä virustorjuntaohjelma poisti selaimen koneesta. Microsoftia on kritisoitu paljon erehdyksestä ja sen on vihjailtu hankkineen tällä tavalla lisää käyttäjiä Internet Explorer -verkkoselaimelleen. Chrome on ollut kovassa nousukiidossa viimeisen vuoden aikana ja ennusteiden mukaan se nousee markkinakakkoseksi tämän vuoden aikana.
Erheellinen virustunniste ehti olla käytössä vain kolme tuntia. Asian nostattaman kuohunnan perusteella tapaus on vaikuttanut isohkoon käyttäjämäärään, mutta Microsoftin oman arvion mukaan vaikutus on koskenut 3000 käyttäjää.
Chromen asentaminen uudelleen ei ole riittänyt kaikissa tapauksissa saattamaan tilannetta poistoa edeltävään tilaan, sillä joidenkin mukaan Chromeen tallennetut kirjanmerkitkin hävisivät. Tapauksesta on puhuttu AfterDawnin keskustelufoorumillakin.

Lue myös nämä
Tägit
Google Chrome Microsoft Microsoft Security Essentials
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.