Internet Explorerin markkinaosuus kutistui elokuussa

Manu Pitkänen
3. lokakuuta, 2011 12:40

Nettiselainmarkkinoita leijonan osuudella hallitsevan Microsoftin Internet Explorerin osuus on pienentynyt viime aikoina. Markkinatutkimusyhtiö Chitikan mukaan IE:n markkinaosuus oli elokuussa 54 prosenttia, kun kuukautta aiemmin se oli 56 prosentissa.
Sillä välin kun Microsoftin selaimen kakku pieneni kohti 50 prosentin rajaa, niin markkinakakkonen Firefox ja markkinanelonen Safari nappasivat IE:n entiset käyttäjät itselleen. Firefoxin osuus kasvoi 19:stä 20:een prosenttiin ja Safarin kahdeksasta yhdeksään prosenttiin.
Pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna kilpailijat eivät ole onnistuneet horjuttamaan Internet Explorerin asemaa. Viime vuoden heinäkuusta tämän vuoden heinäkuulle IE:n markkinaosuus on pysynyt Chitikan mukaan samana eli 56 prosentissa. Windows 8:n ja IE10:n julkaisun odotetaan lisäävän Microsoftin osuutta selainmarkkinoista.
Pahnan pohjimmaisten kesken kilpailu on ollut kovempaa. Googlen Chrome on onnistunut syömään markkinoita vuoden aikana (9 -> 16 %) Firefoxilta (5 %) ja Safarilta (1 %). Chitikan mukaan historiasta huolimatta Firefoxin tulevaisuus näyttää ruusuiselta ja odottaa säännöllisten päivitysten lisäävän käyttäjien määrää.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Internet Explorer Google Chrome Internet Explorer 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.