LaCien LaPlug liittää USB-tikut verkkoon

Teemu Laitila
30. syyskuuta, 2011 13:35

Pääosin ulkoisista kiintolevyistään tunnettu LaCie on julkaissut uuden verkkolaitteen, jonka avulla USB-tikut ja muut USB-liitäntäiset asemat voidaan liittää osaksi lähiverkkoa. LaCie LaPlug on käytännössä kuin NAS-palvelin, mutta ilman sisäisiä kiintolevyjä.
Noin 75 dollarin hintainen LaPlug sisältää neljä USB-porttia ja verkkoyhteydet, jotka voidaan toteuttaa joko langallisena gigabitin Ethernet-portin avulla tai langattomana WiFi b/g/n -yhteyksillä. Kolme laitteen USB-porteista on sijoitettu takapuolelle ja yksi helposti saavutettavaksi etupuolelle.
Tallennuslaitteiden liittämisen lisäksi LaPlug kykenee jakamaan myös tulostimen verkon muille laitteille. Kodin muita viihdelaitteita LaPlug palvelee esimerkiksi DLNA:n ja UPnP-tuen avulla, eli USB-asemille tallennettuja mediatiedostoja voi katsella vaikka television välityksellä. Laitteidensa ulkonäköön panostava LaCie on huomioinut Mac-käyttäjät tarjoamalla tuen myös Time Machine -varmuuskopioinnille.

Liitettyihin laitteisiin pääsee lisäksi käsiksi muualtakin kuin kotiverkosta, sillä LaPlug sisältää selainpohjaisen käyttöliittymän, joka toimii myös internetin välityksellä, kunhan laitteen verkkoyhteydet ovat kunnossa.

Lue myös nämä
Tägit
Lacie LaCie LaPlug
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.