Amazon julkaisi 199 dollarin Kindle-tabletin

Teemu Laitila
28. syyskuuta, 2011 18:11

Amazon on odotetusti julkaissut tänään yhtiön ensimmäisen varsinaisen tablet-laitteen. Amazonin Kindle Fire -nimisen tabletin myyntivaltteina tulevat olemaan halpa hinta ja helppo pääsy maailman suurimman verkkokauppayhtiön sisältöpalveluihin.
Mittavat sisältöpalvelut omistavan Amazonin on arveltu olevan yksi harvoja yhtiöitä, jotka pystyvät kilpailemaan Applen iPadinsa ympärille rakentamaa laajaa ekosysteemiä vastaan.
Kindle Fire sisältää seitsemän tuuman kokoisen IPS-näytön, joka on suojattu kolhuja vastaan Gorilla Glass -pinnalla. Näytön resoluutio on 1024x768. Käyttöjärjestelmä on rankasti muokattu Android, jonka ulkoasu ja käyttöliittymä on optimoitu nimenomaan median kulutusta varten. Käyttöjärjestelmää pyörittää kaksiytiminen TI:n OMAP4-prosessori. Verkkoyhteydet on toteutettu WiFi-yhteydellä, eikä 3G-versiota ole näillä näkymin luvassa. Hintaa on painettu alas myös jättämällä kamera ja mikrofoni kokonaan pois.
Laitteen paino on 413 grammaa ja akun luvataan kestävän kahdeksan tunnin verran jatkuvaa lukemista tai 7,5 tuntia videotoistoa.
Amazon ei muiden valmistajien tapaan juuri hehkuttanut laitteen teknisiä ominaisuuksia, vaan julkaisun pääpaino oli sisältöpalveluissa. Käyttäjille on tarjolla huikea valikoima elokuvia, tv-sarjoja, kirjoja ja musiikkia. Normaalit Android-sovellukset toimivat laitteessa ja sovelluksia voi ostaa Amazonin omasta sovelluskaupasta.
Yksi laitteen erikoisuuksista on sen Silk-niminen selain. Amazonin mukaan selain on äärimmäisen nopea, sillä se suorittaa osan sivujen renderöinnistä Amazonin omilla pilvilaskentaa tarjoavilla EC2-palvelimilla. Lisäksi palvelin toimii eräänlaisena välimuistina, josta usein vieraillut nettisivut saadaan haettua nopeasti. Palvelin pyrkii jopa ennustamaan käyttäjän seuraavaksi kaipaamaa sivua ja hakemaan sen muistiin jo etukäteen.
Kindle saapuu myyntiin jopa halvemmalla kuin ennakkoarvioissa odotettiin. Laitteen hinta on vain 199 dollaria ja ne saapuvat Yhdysvaltain markkinoille 15.10.


Kuva: This is my next

Lue myös nämä
Tägit
Amazon Kindle Fire
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.